Bilim insanları nesli tükenen yünlü mamutları yeniden dünyaya getirmeye çalışıyor; hem de 4 yıl içinde bunu yapabileceklerini söylüyorlar! 2027 yılına kadar bunu gerçekleştirmek için kurulan ve birkaç gün önce 150 milyon dolar yatırım aldığını duyuran Colossal adlı bir şirket, nesli tükenen bu muazzam hayvanları on binlerce yıl sonra tekrar Sibirya düzlüklerine yerleştirmeyi planlıyor. Sadece mamutlar da değil; tazmanya kaplanı ve dodo gibi nesli tükenmiş pek çok canlının tekrar yaşama döndürülebileceğini iddia ediyorlar.
Peki ya dinozorlar? Bu filmi hatırlıyoruz değil mi? Sonra başımıza iş açmayalım? Jurassic Park filminden 3 yıl sonra Yakutistan’da Pleistosen Park kuruldu ve bazı hayvanlarla denemelere başlandı.
Peki tümüyle yok olmuş canlıları tekrar yaşama döndürmek gerçekten mümkün mü? Daha önce yok olmamış bazı hayvanlar klonlandı. Yeni yok olmuş bir türden genetik düzenlemeyle dünyaya getirilen bir canlı 7 dakikalığına yaşatıldı. Ve nihayet bilim insanları çok daha büyük ve kalıcı denemeler yapmaya hazır olduklarını söylüyor. Ama başka bazı uzmanlar da buna şiddetle karşı çıkıyor. Ölmüş mamutların kime ne faydası var? Onları diriltmek iklim problemlerimizi çözebilir mi? Biyolojisi hakkında bu kadar az şey bildiğimiz canlıların genleriyle oynamak ne kadar etik?
Altıncı yok oluşa tanık olduğumuz bu çağda mamutların dönüşü, kitlesel bir dirilişin habercisi mi?